Wednesday, September 24, 2014

Rumah landed, dream comes true

Sejak dr umur 18 jejak kaki kat KL ni aku tinggal rumah bertingkat2, duduk atas org n org duduk atas aku,, sebabnye harga n sewa rumah sini mmg no joke!!.. dah lama berangan nak duduk rumah landed sambil petang2 minum kopi dgn hubby kat laman depan rumah sambil tgk anak2 main guling2 atas rumput..

InsyaAllah dream will come true very soon..

Walaupn dapat rumah subsale n tak besar tp bsyukur sgt.. 1 tingkat je tapi harga mak oiii.. pikir2 blk mmg nangis n melebihi kemampuan aku yg x mampu sgt ni..cuma kalo tak beli skrg, in future lagi x merasa.. (semoga murah rezeki aku pas ni)..

1st step utk rumah sub sale ni ialah kena kumpul cash yg agak byk.. around 15% dr harga rumah.. 10% d/payment. 5% lawyer fees.. stamp duty pn blh tahan byk sbb x dapat diskaun utk 2nd house.. tp bnasib baik sikit sbb owner agree byr balance 5% lepas dapat keluarkan KWSP..

still kena korek tabung sana sini nak sediakan duit masa sign SnP untuk down payment n legal fees., licin kan semua duit dlm akaun bank n ASB.. smpai tahap pajak gelang emas aku sbb x cukup byr lawyer.. meraung gajah!! nak pinjam kat mak ayah segan woo..

Start dr booked rmh smpai hari ni 5 bulan dah.. installment pn dh start byr tapi yg aku x puas hati, kunci rumah pn x dapat lagi.. haishhhh!!!!! gaji bulan ni habis byr rumah je. rumah br n rmh sewa.. what the fork betol.. tpaksa anak beranak mkn telur n sardin hari2..

Sekarang process pending kat owner.. blh plak dok lengah2 nk sign agreement dia n bank..,dgn tunggakan cukai la..pas tu xde pulak bau2 nk pndah kluar... rs lawyer dh cukup laju bt keje.. arghhhh... stress..

cepatla brader oit.. ingt kitorg laki bini ni owner kilang gula ke byr rumah byk2..

Niat nak tulis entry pepanjang story step2 beli rumah subsale..agak leceh n macam2 pengalaman, pernah rs mcm mana pakai broker n direct owner, pakai 1 lawyer n 2 lawyer, n pernah jugak rs dh byr booking tetiba owner cancel sbb de org offer lebih 10k.. khejam sungguh ..

tapi petang2 ni maleh plak nk bt karangan.. jadik babai... :p





Friday, September 12, 2014

Gigi pertama Hanna!

Sebenarnya skrg hanna dah 15 bulan.. tp aku lupa sgt2 pasal blog ni..temporarily memory lost..ngeeee.. skrg tpaksa gigihkan diri nk type perkembangan my lil butterfly nih..

Hanna 1st teeth kluar masa umur 8 bulan..2 btg gigi bawah.. Alhamdulillah tak demam or meragam..cuma air liur je meleleh2 sebelum gigi kluar.. lain baby lain effect nye kot..




ni masa 9 bulan.. gigi bwh dah mbesar dgn jayanya..

baby lain tak tau berapa lama masa untuk next gigi tumbuh, tp hanna agak lambat.. umur 11 bln ke setahun baru tumbuh gigi atas.. mama excited telebih bila dgr bunyi dia gigit biskut.. hanna pun excited try n error gigi baru kat tgn mama, gigit smpai luka.. yess tbukti kuat n tajam.. thank u hanna bg mama souvenir..adehhh







Thursday, February 13, 2014

lil one turn 8 months

It s been a while tak menaip.. Skrg baru dpt adapt dgn life baru.. after 8 months??!!.. sgt tipu kalo kat resume tu tulis sy seorg fast learner... gagagaga..

let's check for hanna's pic dlu..

Day 1

1 month

2 months

3 months

4 months

5 months

6 months

7 months

8 months


Thursday, August 29, 2013

Miss her..

lamanya rasa hari ni kat ofis.. bila la nk 530 nih.. dh rindu sesgt kat budak kenit nih.. mama miss u sgt2 hanna.. tnggu mama blk ye..


Friday, August 23, 2013

Raya lagi ke?

Assalamualaikum...

Halloooooooooooo..

Walaupn dh bmnggu2 raya, blh lg kot nk wish Selamat Hari Raya to all.. Alhmdulillah, last 2 year beraya sorg2, last year beraya berdua, thn ni beraya bertiga plop.. seronot!!!!.. thn depan xtau lg.. huhuhu..

Ampun n maaf kalau ada salah n silap saya pada sesiapa.. semoga semua org bahagia n gembira selalu..

2011


2012


2013


Tuesday, August 20, 2013

Assalamualaikum my lil' angel..

11 June 2013
9:55 am
Hospital Putrajaya
Baby girl
Berat 2.58 kg
Normal delivery

Alhamdulillah..

kehadiran yang di nanti.. anugerah dari Allah.. terima kasih n syukur tak terhingga di atas kurniaan-Nya.. Semoga aku dapat jadi ibu yang baik dan semoga Hanna Azzalea Binti Nor Zaidi menjadi anak yg solehah...

love at first sight... mama n papa love u so much sayang..




Hanna Azzalea  ('kasih sayang kekal abadi')

hello work, i m back.. sigh...

wow, lamanya x update pape story.. dh 3 hari start keje balik after longgggggg holiday.. malasnye rs nk start keje..

and dh 2 hari jugak hantar baby hanna kat rumah pengasuh dekat2 rumah tu.. feeling??? risau, nervous,takut, sedih n tersangatlaaaa rindu..

tiap kali lps hantar my lil princess n on the way g keje msti den nanges punye dlm kete.. rasa mcm tak adil kat dia n rs mcm aku ni bukan mommy yg baik sbb x dpt jg dia 24hrs.. rs rugi n x puas tgk dia setengah hari je...

sorry sayang, mama kena kerja.. sob sob...



hanna @ 2 months