Thursday, December 27, 2012

2nd trimester pulak

Alhamdulillah...dah masuk 2nd tri...jenuh nak lalu 1st tri tp happy bila fikir another life is growing inside me..

Ingat nak tempel gambar scan, soon..

Masuk 2nd trimester (sekarang dh week 16 atau 4 bulan) ni, hmmm keadaan aku still sama.. makan x lalu, still muntah2 n selalu headache..




So far aku still x rasa lg baby bgerak, atau mungkin aku xtau lg cmne rsnye dia bgerak.. cant wait!!

'Saiz bayi anda sekarang lebih kurang sebiji avokado (panjang dari mercu kepala ke punggung sekitar 5 inci / 11.6 sentimeter dan berat sekitar 4 auns / 100 gram). Dalam tiga minggu ke hadapan ini ia membesar secara memecut, menambahkan beratnya dua kali ganda dan panjangnya beberapa inci. 

Di dalam atau di luar rahim, bayi merupakan mahluk yang suka bermain. Bayi anda mungkin telah menjumpai mainan pertamanya - tali pusat - yang dia suka menarik dan mencekau. Kadangkala ia akan menggenggamnya begitu kuat menyebabkan jumlah oksigen yang lalu masuk berkurangan, tapi jangan khuatir - dia tidak memegangnya terlalu lama untuk memudaratkan. Sistem peredaran dan trek kencing sudah berfungsi sepenuhnya, dan dia menyedut masuk dan mengeluarkan cecair amnion melalui paru-parunya. 

Kadangkala, apabila anda bergerak secara serta-merta, anda akan terasa sakit sedikit di sisi anda. Ligamen-ligamen di kedua belah uterus anda dan dinding pelvis sedang meregang ketika bayi anda membesar. Anda sudah tentu merasakan sakit-sakit ringan, tetapi sekiranya ia berlanjutan atau bertambah kuat, beritahu doktor anda.'




















Wednesday, December 19, 2012

BBW 2012

~BBW or Big Bad Wolf Books fair
~ kat Mines Convention Centre, sebelah building The Mines.. 
Date 7-23 Dec 12,

Masa: lunch hour.. @_@... tak dapat belek abes.. :(




Photo: A must buy!



Price: rm100++ je..  hok alah, murahnye... Membaca amalan yang mulia okehhh.. chaw...



Thursday, November 29, 2012

when hormone changes

it's been a month since last entry... skrg tgh ting tong kaw2.. nk bt pape pn malas..keje mls, ngemas mls, makan pon malas... morning sickness??!!..

berat dh turun 2kg, bila ckp dgn doc, 'oh, itu normal'.. what??!!! normal ke smpai lost weight??!

hubby! thank you byk2 sbb uruskan rmh, bsh bj, masak, bsh pinggan, vacuum, ampai bj, ngemas n bsabar melayan ur wife yg mcm2 pangai ni.

sesi ngemas meja :p


"lamanye tak rasa org rumah masak.." hikhik.. sorry dear....

my lil angel development: dah nampak heart beat.. sebak...,..check up last week pulak dh boleh nmpak 'dia' gerak2..speechless.. terima kasih ya Allah... semoga my lil angel terus mmbesar dgn sihat..

Monday, October 15, 2012

New great things....

Assalammualaikum... today 15 oct  2012 adalah hari ke 165 aku jd Mrs Z.. alhamdulillah, walaupn tak dpt dok rmh besar atau kereta bsr, tp sgt2 bsyukur dengan segala pemberian Allah....



 to my dear hubby, happy 5th monthsary.. n hadiah untuk hubby ialah......



























THIS ONE!!!!


HAPPY!!!

Tiada kata selain ucapan syukur Alhamdulillah pada-Nya..




"Ya Allah peliharakanlah anakku selama ia berada didalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah dan bentukkanlah dia yang ada di dalam perutku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untukmembaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam"..amin







Tuesday, September 25, 2012

Miss red is back!

Alhamdulillah.. syukur pada Allah atas rezeki Nya... miss red hubby yg kena curi bln feb yg lepas dh jumpa blk last week slps 8 bln.. mcm tak pecaya je..!! ingat dh rentung..

 skrg ni miss red dh de kat wshop dlm, tgh operate kasi ok.. 











Monday, September 24, 2012

Pangkor Island pulak...

Niat sebenar nak g makan seafood je kat Kuala Selangor.. last2 terlajak pulak kat pangkor nih.. huhu.. dating lagi.. yeay...

Jeram, Kuala Selangor.. 






 kampung nelayan, pangkor island.





my beloved one.. thank u dear.. 





Wednesday, September 19, 2012

Al fatihah untuk arwah nenek

Date 13 Sept 2012.. 6:40 am
Tgh siap2 nk g keje, hubby call n suruh ambil compassionate leave.. Nenek hubby meninggal.. malangnya, company tersayang aku ni tak cover utk grandparents, so tpaksa la ambik emergency leave.. Blk hari je ke melaka, kampung dan tpt arwah disemadikan.. Arwah dah lama sakit, lebih 2 tahun tbaring.. umur pun dh mcecah 77 thn.. aku sempat sekali je tgk.. alhamdulillah, sempat jugak tgk arwah walaupn dia mungkin tak berapa notice kedatangan aku dlm family beliau..
Semoga roh nya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan insan2 yang diredhai Allah.. Al-fatihah...


Tuesday, September 11, 2012

Beraya dgn kekasih

Selamat Hari Raya... Tahun pertama beraya dengan hubby...







mama in law~ Hajah intan yg sgtla penyayang
dan sporting..
    
Ayah mentua haji jaafar.. klon hubby..

 Selamat Hari Raya, Ampun dan Maaf jika ada kesalahan besar atau kecik, sedar atau tanpa sedar.. semoga hidup kita sentiasa diberkati Allah...




Tuesday, September 4, 2012

Mood: rindu mereka

mimpi mak n abah, mimpi hug abah.. rindu sgt kot.. tbangun tidur 530am sbb hati rasa sedih sgt2..kan dh nangis..

abah going to have surgery tomorrow.. semoga semuanya selamat dan abah kembali sihat.. 

love them sangat2.. tunggu anakanda balik...


Wednesday, August 1, 2012

Dating~ lumut... :)

Date: seblom bulan puasa
5pm dari KL- 9pm smpai lumut..

Feri dah takde!! :(

Plan ke pangkor cancel, honeymoon kat lumut je akhirnye..:p
( Perkhidmatan feri dr jam 7 pg smpai 830 mlm je!)


aktiviti biasa:

1. MAKAN SEAFOOD

 bulan2 pose ni lebeh elok letak gmbr mknn yg x mengiurkan cthnye mknn yg dh abes..

2. SHOPPING


3. AMBIK GAMBAR

ni je yg aku rs blh di upload, gmbr yg lain utk smpann sndr (* gmbr ni je nmpk kurus)

4. MANDI LAUT/KOLAM

 'comel tak saye'.. kihkih



5. BUFFET DURIAN

* nasehat ikhlas, jgn mkn durian dgn perot kosong, buruk padahnye..

6. MEE UDANG

7. BORONG MANGGA TEPI JALAN..

pic NA..


SEKIANNNNNNNNNNNNN..   

Thursday, July 19, 2012

Ramadhan with the precious one..



Selamat menyambut ramadhan for all~to my beloved mak abah, family, family in law, friends, ofismate, xschoolmate, xcoursemate, soulmate...... minta maaf kalau ada buat salah, sengaja atau x di sengajakan.. kekadang tak sedar apa yg aku bt tu menyinggung ati org lain.. maapkan sayeeeee!!... tak sabar nk beraya bt kali ptama dgn family in law tahun ni.. Happy ramadhan!                           



Friday, July 6, 2012

Bunga-bungaan


date: last weekend
tpt: flower n garden festival-putrajaya









with them.....



kazoku..