Friday, April 27, 2012

Year 1980's



 Rasanye time ni aku x wujud lagi..Rmh ni ialah design rumah felda dulu sebelum semua peneroka kt msia ni jd kaya raya n renovate rmh msg2.. Kat beskal ~ along n abg, yg bdiri kat atas tu mak.. she's soooo pretty.. napela aku tak ikut muka mak..:(

 transformation selepas 30 thn.. 


 september 1984- dr kanan, arwah nenek, angah, along, ank jiran n abang.. aku?? kt dlm rumah br nak blaja berjalan..huhu

mgkin dlm thn 1987 kot.. abaikn rupa aku yg mcm ank vietnam n pesen rmbut kami yg ala2 lady diana.. ini namanye trend. huhu




ni rupa kitorg selepas bertahun2.. yg plg comel pakai spec kt atas tu ialah org yg sama yg plg comel dlm gmbar ni.. HAHAHAHAHAHAHA.. 


Year:?? gmbar abah n mak dgn arwah atuk, nenek n sedara mara.. * tak dpt dikenal pasti sape..

 


Felda in 80's







kami sekarang.. wow.. berkembangggggg dgn maju nye.. haha... 



Thursday, April 19, 2012

Bayar balik...

yihha.. alhamdulillah.. tgh2 sesak ni masuk awal lak bayaran blk income tax ni.. xla byk sgt, tp lepasla nk isi minyak blk kg 2-3 kali sblm kenduri.. moral: segerakn isi e-filing, submit awl, dpt awl.. kui kui..

Tuesday, April 3, 2012

checking..

Masa lunch td, ofismate aku plak yg remind aku.. afad, skrg dh bln 4..

iyeeeelaaaahhhh.. Bz sgt keje smpai x perasan de bnda yg lg pntg aku kena monitor..

Usha checklist sat..
Permohonan ~ setelllll.. ayahanda yg byk mbantu ke hulu ke hilir.. aku xdo cuti byk nk blk kg..

· Hadiri Kursus Kahwin
· Sijil Kursus Kahwin original & salinan
· Ambil Borang Nikah di Pejabat Agama
· Surat Akuan
· Ujian HIV
· Borang Kebenaran Nikah
· Salinan IC wali (abah)
· Isi Borang Nikah
· Booking Jurunikah

Hantaran Pengantin Perempuan kepada Pengantin Lelaki.. DIY aje, dh 70% siap

·Sireh Junjung
·Al-Quran + Sejadah
·cincin
·Toilettries
·Kasut
·Seluar + T-shirt
·Kek
·Coklat
·Buah-buahan

Hantaran Pengantin Lelaki kepada Pengantin Perempuan- aku sndr gak bt utk bg kat dr sndr.. huhu..

· Mas Kahwin + Gelang
· Sireh Junjung
·Handbag
·Telekung
·Toiletries
· Kek
· Buah-buahan

Reception

·Mak Andam - pelamin, fitting, make up, deposit... settle!!
·Pengapit - hmmm.. belum lagik... calon2 ramai, petik je nnt
·Caterer - mak n abah carik- settle
·Photographer - sauk~.ma fren, ofismate, sifu~ sng nk kaw team ngn kwn sndr..
·Kek Kahwin - x survey pape lgsg lg
·Doorgift - settle kot, mak abah yg handle
·Kad Kahwin - dlm process distribute
·Kanopi - done booked
·Kompang- done booked
·Penunjuk arah/Signboard - no idea
·Sound System - adik aku punye.. lagi sonang.. kui kui


ape lagi ek xde dlm list.... spa?? facial?? manicure? pedicure? mcm x brp kritikal je.. tgkla cmne..
inai.. hmmm.. biasa2 je, x minat nk berukir2 penuh 1 tgn.. nnt org confuse, tgn ke kain batik.. hahahaha..