Thursday, August 29, 2013

Miss her..

lamanya rasa hari ni kat ofis.. bila la nk 530 nih.. dh rindu sesgt kat budak kenit nih.. mama miss u sgt2 hanna.. tnggu mama blk ye..

video

Friday, August 23, 2013

Raya lagi ke?

Assalamualaikum...

Halloooooooooooo..

Walaupn dh bmnggu2 raya, blh lg kot nk wish Selamat Hari Raya to all.. Alhmdulillah, last 2 year beraya sorg2, last year beraya berdua, thn ni beraya bertiga plop.. seronot!!!!.. thn depan xtau lg.. huhuhu..

Ampun n maaf kalau ada salah n silap saya pada sesiapa.. semoga semua org bahagia n gembira selalu..

2011


2012


2013


Tuesday, August 20, 2013

Assalamualaikum my lil' angel..

11 June 2013
9:55 am
Hospital Putrajaya
Baby girl
Berat 2.58 kg
Normal delivery

Alhamdulillah..

kehadiran yang di nanti.. anugerah dari Allah.. terima kasih n syukur tak terhingga di atas kurniaan-Nya.. Semoga aku dapat jadi ibu yang baik dan semoga Hanna Azzalea Binti Nor Zaidi menjadi anak yg solehah...

love at first sight... mama n papa love u so much sayang..




Hanna Azzalea  ('kasih sayang kekal abadi')

hello work, i m back.. sigh...

wow, lamanya x update pape story.. dh 3 hari start keje balik after longgggggg holiday.. malasnye rs nk start keje..

and dh 2 hari jugak hantar baby hanna kat rumah pengasuh dekat2 rumah tu.. feeling??? risau, nervous,takut, sedih n tersangatlaaaa rindu..

tiap kali lps hantar my lil princess n on the way g keje msti den nanges punye dlm kete.. rasa mcm tak adil kat dia n rs mcm aku ni bukan mommy yg baik sbb x dpt jg dia 24hrs.. rs rugi n x puas tgk dia setengah hari je...

sorry sayang, mama kena kerja.. sob sob...



hanna @ 2 months

Thursday, June 13, 2013

Baby Hanna warded- jaundis

Dugaan pertama sebagai ibu.. bila tgk anak sakit.. pedih nya rs hati..

minggu pertama baby hanna habis kat hospital je sebab demam n jaundis.. mengalir air mata tiap kali dgr dia menangis kena ambik darah.. kesian tgk dia dok 24 jam bwh lampu selama 4 hari..

Hanna, kuat semangat tau sayang.. mama sntiasa kat sisi hanna selagi ajal mama belum tiba..





Umur 3 - 6 hari.

Monday, June 3, 2013

38 weeks ++


Mama n daddy can't wait.. dah siap basuh, lipat n packing2 sume barang2 n baju baby utk nak bawa g hospital n blk kampung...tapiiiiii bila nak kluar ni sayang..





Bagan lalang.. operasi bg mommy makan n jalan2 kaw2 sebelom berpantang.. huhu.. 







HAPPY 31st BIRTHDAY HUBBY ~ 28th MAY... 
semoga panjang umur n sihat selalu, murah rezeki dan sentiasa dilindungi Allah... sorry coz sambut kecil2an je.. apepun love u sangat sangatttttttttttt...


Monday, May 6, 2013

Happy 1st Anniversary dear....



4th MAY 2013


Alhamdulillah.. Happy first anniversary sayang... Rasa mcm baru je kenal, bercinta dan di ijabkabulkan.. tup..tup.. dh setahun.. Terima kasih kerana terima saya seadanya.. You're the best thing that ever happened to me...

PRU punye hal, kita postphone celebrate ye... hadiah anniversary kita, next month insyaAllah.. hadiah dr Allah... Semoga kita sentiasa bahagia dan berkekalan hingga ke syurga... 



SMS from him 1 minute before 4th may 13..ngeeeeee.... Love you hubby.. 

Friday, April 26, 2013

Pengecualian bayaran PTPTN-cerita permohonan den.

Rasanye post ni ada kaitan tak dgn PRU 13.. hakhak.. apepun kalo la betul PTPTN tu nk dihapuskn (kalo yg berkenaan tu menang) bakkkk balik duit yg aku dh byr separuh tu.. :p

Masuk nih dah kali kedua aku hantar permohonan.. KALO KENA REJECT JUGAK!..xtaula nak ckp ape... terpaksala bayar.. *sadissss

Attention: dateline 30 june 2013.. 

cara2 permohonan tak payah kot nk tulis, blambak2 dh org story.. aku refer cni je.. "CARA PERMOHONAN" 
kat cni cuma nk bebel aku nye story je...

2009- first hantar prmohonan... 

2010- still x dpt jawapan.. call diorg.. jawapan diorg " permohonan cik ni sbnrnye dah kena reject".. HAPEEEEE???????? sehelai surat pun den x dapat, itu pn kena call br nk inform..tup tup kono reject.. reasonnye salah pengesahan sijil.. (suppose pengarah bahagian akademik, aku mintak kat departmt yg kluarkan sijil)

sbb kan frust aku bt dono je smpai thn ni..smpaila kluar berita dateline 30 june 2013..gagagagaga. :p

feb 2013- tkedek2 la haku ni bawak perut turun naik bangunan canselori UITM nk mintak pengesahan kat JABATAN AKADEMIK level 4.. (xde alasan diorg nk reject lg pas ni).. hantar by pos je sbb dh x sempat.. nak pegi check up kat doktor lg.. 

march 2013- takde news.. 

4 april 2013- aku gagah call.. saje nak follow up surat dh sampai ke belum.. logiknye mmg dh smpai, kalo posmen tu hantar jalan kaki pun ptt dh sampai.. 
tapiiiiii... cik operator tu kata takde dalam rekod lagi.. still x terima lg permohonan aku tu.. aku suh dia double check.. ok katanya tp dia akan call.. aku tanya bile?? dlm 3 hari bekerja... huh... xpe2, bg chance..

** xde maknanyeeee diorg nak call, jenuh aku tunggu... cheh...

15 april 2013- aku call lagik.. jawapan nye sama.. time ni la aku cite keluh kesah aku bla bla bla.. habes seploh sen dh suara aku bcakap.. * kalo mrh2 pon x guna kn, lg diorg stress nk layan.. cik operator tu suh aku contact cawangan n9 plak..

16 april 2013- bila dh tahap hangen, aku email semua tok nenek pegawai yg berkaitan dr pegawai kat wisma chase tu, pegawai kat cawangan negeri sembilan, cc kt supervisor diorg, tak cukup tu buat aduan lagi... (mn dpt email?? terima kasih mr google!!)

Alhamdulillah.. next day cik puan nama sharina ke ape ntah call kata sebenarnya dah terima n tgh process tp surat aku diorg htr dr HQ ke n9 sbb tu rekod permohonan tu takde kat damansara.. hadoiiiii, ape punye sistem da, napela tak update kat HQ gak.. apepun TQ cik/puan sharina.. aku pun baru tau skrg akaun PTPTN diselia kat negeri sendiri.. 





Friday, March 29, 2013

3rd trimester sudah..

Dear my lil angel...
7 months lebih dh dok dlm tummy mama.. dah sgt2 lasak sekarang..mama tido pon dah tak lena tiap2 mlm.. asik kena free kick.. huhu.. tapi takpe... still happy walaupun tido x cukup, jalan dah tak balance n napas slalu sangkut.. ngeeeeee....

2 months to go.. semoga semuanya selamat n dipermudahkan...
sekarang tgh giat operasi shopping brg2 baby... yeay.. jom kita keringkan poket mr daddy.. checklist smpai 2-3 page nih.. gigih nak abeskan cepat, then boleh rest n tunggu anak mama deliver...

byknye story tak update lg.. apekan daya.. malas yg teramat.... huhu.. assalamualaikum.....

Tuesday, March 5, 2013

Bila la nak setel PRU ni


kalo sokong BN org tu tak beriman... what????????? istighfar jap...

Ehhh... terpolitik plak haku.. huhu..

Al-fatihah untuk pahlawan2 negara yang terkorban dalam misi mpertahankan negara di Sabah...


Friday, March 1, 2013

Me n tummy..

alamakkkkk... nyesalnye plak tak posing byk2 n elok2.. kan xde kenangan perot boncit.. korek punye korek ni je yg jmpa tp gmbar burok.. jadikla...

3months... leh pakai jeans lg.. huhu..

4 months.... br nmpak cikit baby bump.. :p
macam perut baru pas makan jek...




5 months ++ ... 




6 months... kecik??.. rasa macam abih besar dah.. as long as rama2 kecil mama sihat n tumbesaran nye normal, nothin' to be worry.. 

Thursday, February 21, 2013

Family hour

Tanjung Bidara, Melaka
10 Feb 2013


 










mak buyong.. mkn smpai ilang pertimbangan...

                         
First n Third generation... dh boleh masuk 4th gen dah ni... 





Saturday, February 9, 2013

baby kurang gerak or salah calculation

Waduh, budak tecik dlm nih pndai joking2 ngan mama.. dh 2 ari dia kurang gerak especially tgh mlm n pagi.. biasa time2 ni dia suka men jumping2...smlm n ari ni just rs ms tghr je..
ke aku yg slh calculate dianye movement....??

jadik smpai ofis trs menggoogle, ape2 je yg berkaitan.. tp makin baca makin gigil.. mau tak gigil, dhla 1st timer, xperience takdok.. huh.. dari risau x tentu pasal trs capai konci kete g klinik... tak smpat dh nk tnggu cik abg blk, hello2 dr jauh je la ye daddy...

kat klinik mnta doc scan n measure heart rate... alhamdulillah.. lega.. walaupn nmpk dia mmg mcm mls2 je nk gerak, tp heart rate normal -148... hmmm pakai unit ape ek.. beat per minute ke.. haha.. pndai2 je den...(NORMAL HEART RATE 110-160)
Sebab2 dia kurang gerak last 2 days, tak dpt dikesan.. mgkin sbb aku byk bjalan kot.. kalo time keje doctr ckp mungkin kita yang tak notice dia bgerak.. macamla workholic sgt khennn bunyinye.. huhu..

pengajaran untuk diri sndr..pertama, jgn tnggu lama2 kalo dh rs pelik... trs lari jmpa doktor.. kedua, kalo nk google2 cr info mmg bagos tp jgn psycho n takutkn dirik sndr..

malam ni baru rs dia lompat2 dgn ganasnye.. klakanye, bila aku layan mp3 ms rilek2 kt bilik, dia moving, bila lagu stop, dia pn senyap.. aikkkkk, berdansa kah anda.. owhh tidak, mama mahu kamu jadik mejestrit ka doktor ka, bkn ahli muzik tao...

theoritically nye, mgkin skrg dia dh start dgr bunyi2 an dr luar.. very good sign.. bersedialah anda utk dgr mama ni mbebel x benti2.. hakhak..


Monday, January 14, 2013

guess who.....

Walaupon ada nama den dlm gambar kat bwh ni, tapi budak dlm ni bukan saye ye... guesss who...




ni la rupa hubby kecik2 dulu.. hehehe.. tunjuk kat mak, dia pon tak dapat cam.. girlishnye anda... hope baby mama ni kluar nanti kiut miut macam daddy jugak ye..








Bermula la rutin monthly check up

Since ni 1st pregnancy of my 1st child yg dah lama aku tunggu, sume bnda nk rekod.. excited tlampau.. huhu..

Legaaaa rs bile dah buat buku pink..akhirnye merasa jua den pegang. yihhaaa... for mommies mmg knl buku ni camne n for what..
macam2 dugaan n cobaan tul utk 1st timer..aku buat ni ms dh 3 months.. pegi KK (klinik kesihatan) sri kembangn, diorg suruh g kuchai lama.. KK kuchai lama pulak suh dtg esok harinye since ambik drh hari rabu je.. actually aku buat check up kat both gov n private, ikut plan nk bsalin private.. sbb tu kena saving kaw2 skrg.. cik abg layankn aje, asalkan daku bahagia..

kenapa check kat dua2 tempat??? sbb aku tamak haloba... HAHA..

bagusnye check up kt gov KK ni, check up list diorg details sikit, tiap kali appointmt kena cucuk ambil darah.. @_@.. 2nd visit last week kena minum air gula pulak, utk ambik drh b4 n after minum air gula.. eiii yarkkkk... kembang kuncup tekak aku telan... lps 2 hours ambik darah, trs aku muntah.. tak ttahan dah hamba...

tp kat KK ni paham2 je la, ramai gile org, dhla aku ni kategori serba serbi lambat. walaupn aku mmg boring nk kena kuar rmh pg2 buta, tpaksa gagahkn jugakkk.. tpaksa jugak hubby ambik cuti temankn aku..ngeh ngeh..

check up klinik private pulak, walaupn x se details KK, tp aku direct check ngan doctor (kat KK dgn nurse aje setakat ni) n boleh scan baby every month, masa yg sgt dinanti..sbb nye tiap kali tgk baby dlm perut ni semua sakit n lemau hilang.. tmbah semangat mummy!! yg ponting xyah tunggu lelama... dua2 tempat ada pro n con nye, x semestinya kat gov tu tak bagus.. okehhhhh...

As of today, i am almost 19 weeks already.. (^_^)

Due Date6/14/2013Conception9/21/2012
Pregnancy Test10/5/20121st Heartbeat10/19/2012
Quickening1/11/2013Viability2/22/2013
Week 19/14/2012Week 222/8/2013
Week 29/21/2012Week 232/15/2013
Week 39/28/2012Week 242/22/2013
Week 410/5/2012Week 253/1/2013
Week 510/12/2012Week 263/8/2013
Week 610/19/2012Week 273/15/2013
Week 710/26/2012Week 283/22/2013
Week 811/2/2012Week 293/29/2013
Week 911/9/2012Week 304/5/2013
Week 1011/16/2012Week 314/12/2013
Week 1111/23/2012Week 324/19/2013
Week 1211/30/2012Week 334/26/2013
Week 1312/7/2012Week 345/3/2013
Week 1412/14/2012Week 355/10/2013
Week 1512/21/2012Week 365/17/2013
Week 1612/28/2012Week 375/24/2013
Week 171/4/2013Week 385/31/2013
Week 181/11/2013Week 396/7/2013
Week 191/18/2013Week 406/14/2013
Week 201/25/2013Week 416/21/2013
Week 212/1/2013Week 426/28/2013