Monday, January 14, 2013

Bermula la rutin monthly check up

Since ni 1st pregnancy of my 1st child yg dah lama aku tunggu, sume bnda nk rekod.. excited tlampau.. huhu..

Legaaaa rs bile dah buat buku pink..akhirnye merasa jua den pegang. yihhaaa... for mommies mmg knl buku ni camne n for what..
macam2 dugaan n cobaan tul utk 1st timer..aku buat ni ms dh 3 months.. pegi KK (klinik kesihatan) sri kembangn, diorg suruh g kuchai lama.. KK kuchai lama pulak suh dtg esok harinye since ambik drh hari rabu je.. actually aku buat check up kat both gov n private, ikut plan nk bsalin private.. sbb tu kena saving kaw2 skrg.. cik abg layankn aje, asalkan daku bahagia..

kenapa check kat dua2 tempat??? sbb aku tamak haloba... HAHA..

bagusnye check up kt gov KK ni, check up list diorg details sikit, tiap kali appointmt kena cucuk ambil darah.. @_@.. 2nd visit last week kena minum air gula pulak, utk ambik drh b4 n after minum air gula.. eiii yarkkkk... kembang kuncup tekak aku telan... lps 2 hours ambik darah, trs aku muntah.. tak ttahan dah hamba...

tp kat KK ni paham2 je la, ramai gile org, dhla aku ni kategori serba serbi lambat. walaupn aku mmg boring nk kena kuar rmh pg2 buta, tpaksa gagahkn jugakkk.. tpaksa jugak hubby ambik cuti temankn aku..ngeh ngeh..

check up klinik private pulak, walaupn x se details KK, tp aku direct check ngan doctor (kat KK dgn nurse aje setakat ni) n boleh scan baby every month, masa yg sgt dinanti..sbb nye tiap kali tgk baby dlm perut ni semua sakit n lemau hilang.. tmbah semangat mummy!! yg ponting xyah tunggu lelama... dua2 tempat ada pro n con nye, x semestinya kat gov tu tak bagus.. okehhhhh...

As of today, i am almost 19 weeks already.. (^_^)

Due Date6/14/2013Conception9/21/2012
Pregnancy Test10/5/20121st Heartbeat10/19/2012
Quickening1/11/2013Viability2/22/2013
Week 19/14/2012Week 222/8/2013
Week 29/21/2012Week 232/15/2013
Week 39/28/2012Week 242/22/2013
Week 410/5/2012Week 253/1/2013
Week 510/12/2012Week 263/8/2013
Week 610/19/2012Week 273/15/2013
Week 710/26/2012Week 283/22/2013
Week 811/2/2012Week 293/29/2013
Week 911/9/2012Week 304/5/2013
Week 1011/16/2012Week 314/12/2013
Week 1111/23/2012Week 324/19/2013
Week 1211/30/2012Week 334/26/2013
Week 1312/7/2012Week 345/3/2013
Week 1412/14/2012Week 355/10/2013
Week 1512/21/2012Week 365/17/2013
Week 1612/28/2012Week 375/24/2013
Week 171/4/2013Week 385/31/2013
Week 181/11/2013Week 396/7/2013
Week 191/18/2013Week 406/14/2013
Week 201/25/2013Week 416/21/2013
Week 212/1/2013Week 426/28/2013




2 comments:

nurul harnani said...

alhamdulillah, syukran. happy utk awk :)

AFAD said...

dear, i m pray for your happiness too.. :)