Thursday, February 21, 2013

Family hour

Tanjung Bidara, Melaka
10 Feb 2013


 










mak buyong.. mkn smpai ilang pertimbangan...

                         
First n Third generation... dh boleh masuk 4th gen dah ni... 





Saturday, February 9, 2013

baby kurang gerak or salah calculation

Waduh, budak tecik dlm nih pndai joking2 ngan mama.. dh 2 ari dia kurang gerak especially tgh mlm n pagi.. biasa time2 ni dia suka men jumping2...smlm n ari ni just rs ms tghr je..
ke aku yg slh calculate dianye movement....??

jadik smpai ofis trs menggoogle, ape2 je yg berkaitan.. tp makin baca makin gigil.. mau tak gigil, dhla 1st timer, xperience takdok.. huh.. dari risau x tentu pasal trs capai konci kete g klinik... tak smpat dh nk tnggu cik abg blk, hello2 dr jauh je la ye daddy...

kat klinik mnta doc scan n measure heart rate... alhamdulillah.. lega.. walaupn nmpk dia mmg mcm mls2 je nk gerak, tp heart rate normal -148... hmmm pakai unit ape ek.. beat per minute ke.. haha.. pndai2 je den...(NORMAL HEART RATE 110-160)
Sebab2 dia kurang gerak last 2 days, tak dpt dikesan.. mgkin sbb aku byk bjalan kot.. kalo time keje doctr ckp mungkin kita yang tak notice dia bgerak.. macamla workholic sgt khennn bunyinye.. huhu..

pengajaran untuk diri sndr..pertama, jgn tnggu lama2 kalo dh rs pelik... trs lari jmpa doktor.. kedua, kalo nk google2 cr info mmg bagos tp jgn psycho n takutkn dirik sndr..

malam ni baru rs dia lompat2 dgn ganasnye.. klakanye, bila aku layan mp3 ms rilek2 kt bilik, dia moving, bila lagu stop, dia pn senyap.. aikkkkk, berdansa kah anda.. owhh tidak, mama mahu kamu jadik mejestrit ka doktor ka, bkn ahli muzik tao...

theoritically nye, mgkin skrg dia dh start dgr bunyi2 an dr luar.. very good sign.. bersedialah anda utk dgr mama ni mbebel x benti2.. hakhak..