Friday, April 26, 2013

Pengecualian bayaran PTPTN-cerita permohonan den.

Rasanye post ni ada kaitan tak dgn PRU 13.. hakhak.. apepun kalo la betul PTPTN tu nk dihapuskn (kalo yg berkenaan tu menang) bakkkk balik duit yg aku dh byr separuh tu.. :p

Masuk nih dah kali kedua aku hantar permohonan.. KALO KENA REJECT JUGAK!..xtaula nak ckp ape... terpaksala bayar.. *sadissss

Attention: dateline 30 june 2013.. 

cara2 permohonan tak payah kot nk tulis, blambak2 dh org story.. aku refer cni je.. "CARA PERMOHONAN" 
kat cni cuma nk bebel aku nye story je...

2009- first hantar prmohonan... 

2010- still x dpt jawapan.. call diorg.. jawapan diorg " permohonan cik ni sbnrnye dah kena reject".. HAPEEEEE???????? sehelai surat pun den x dapat, itu pn kena call br nk inform..tup tup kono reject.. reasonnye salah pengesahan sijil.. (suppose pengarah bahagian akademik, aku mintak kat departmt yg kluarkan sijil)

sbb kan frust aku bt dono je smpai thn ni..smpaila kluar berita dateline 30 june 2013..gagagagaga. :p

feb 2013- tkedek2 la haku ni bawak perut turun naik bangunan canselori UITM nk mintak pengesahan kat JABATAN AKADEMIK level 4.. (xde alasan diorg nk reject lg pas ni).. hantar by pos je sbb dh x sempat.. nak pegi check up kat doktor lg.. 

march 2013- takde news.. 

4 april 2013- aku gagah call.. saje nak follow up surat dh sampai ke belum.. logiknye mmg dh smpai, kalo posmen tu hantar jalan kaki pun ptt dh sampai.. 
tapiiiiii... cik operator tu kata takde dalam rekod lagi.. still x terima lg permohonan aku tu.. aku suh dia double check.. ok katanya tp dia akan call.. aku tanya bile?? dlm 3 hari bekerja... huh... xpe2, bg chance..

** xde maknanyeeee diorg nak call, jenuh aku tunggu... cheh...

15 april 2013- aku call lagik.. jawapan nye sama.. time ni la aku cite keluh kesah aku bla bla bla.. habes seploh sen dh suara aku bcakap.. * kalo mrh2 pon x guna kn, lg diorg stress nk layan.. cik operator tu suh aku contact cawangan n9 plak..

16 april 2013- bila dh tahap hangen, aku email semua tok nenek pegawai yg berkaitan dr pegawai kat wisma chase tu, pegawai kat cawangan negeri sembilan, cc kt supervisor diorg, tak cukup tu buat aduan lagi... (mn dpt email?? terima kasih mr google!!)

Alhamdulillah.. next day cik puan nama sharina ke ape ntah call kata sebenarnya dah terima n tgh process tp surat aku diorg htr dr HQ ke n9 sbb tu rekod permohonan tu takde kat damansara.. hadoiiiii, ape punye sistem da, napela tak update kat HQ gak.. apepun TQ cik/puan sharina.. aku pun baru tau skrg akaun PTPTN diselia kat negeri sendiri..